söndag 12 juni 2011

Armchair Adventures!

Det bästa med att sitta på traktorn och bruka jorden är att då får jag en hel dag då jag i hörlurarna kan lyssna till SR P1. Jag gillar radio och tycker att många program är intressanta. Häromdagen pratade man om det som kallas Armchair Adventures - dvs du sitter hemma i din TV-fåtölj och tittar på ett program om en spännande upplevelse. Att bestiga Mount Everest lär vara ett av de vanligaste upplevelseprogrammen. Varje expedition tycks göra ett eget "äventyrsprogram" om just sin bergsbestigning.

Den genomsnittliga tiden för TV-tittande är 162 minuter per dag. Genomsnittstiden ökar dessutom.
TV-tittande har dock ändrat karaktär. TV-tablåerna förlorar alltmer i betydelse, man zappar runt istället. Man sprider tittandet mer över dygnets timmar. Dessutom ser alltfler på TV-program ensamma. Borta är den tiden när TV-tittande var en social händelse och hela familjen samlades framför TVn på lördagskvällen. Nu tittar man på olika TV-apparater i olika rum och några i familjen följer TVn på datorn.

Vilken är då min slutsats av detta? Jo, lämna fåtöljen och upplev saker själv, inte via TVn. Och om du ska se på TV - gör det tillsammans med någon - om du inte tänker ägna dig åt andra sociala medier samtidigt förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar